Aboutaleb daagt studenten en young professionals uit met Rotterdam 100

Tijdens de How To Get There Summit van 19 november, het grootste innovatiefestival van Nederland in de Rotterdam Science Tower, vond de kick off van de Rotterdam 100 plaats.

Hendrik Halbe, directeur Stichting Maatschappij en Onderneming (SMO), lanceerde tijdens zijn openingsspeech deze nieuwe talentencompetitie. Met de Rotterdam 100 beogen burgemeester Aboutaleb en de betrokken bedrijven, gemeentelijke instellingen en kennisinstellingen de volgende stap te zetten in de ontwikkeling van een ondernemende en innovatieve beroepsbevolking.

The next economy

Burgemeester Aboutaleb vertelt waarom deze talenten competitie bijdraagt aan de Rotterdamse economie: “In een snel veranderende wereld heeft Rotterdam jonge frisse denkers en doeners nodig die innovatieve ideeën ontwikkelen voor een toekomstbestendige economie. De Rotterdam 100 biedt studenten en young professionals de kans om hun talenten te ontwikkelen en geeft bedrijven nieuwe inzichten. Hiermee wordt de innovatiekracht van Rotterdam versterkt.

De Rotterdam 100 is een wedstrijd waarin studenten en young professionals uit heel Nederland aan de slag gaan met bedrijfscases binnen het thema ‘The Next Economy’. Een actueel thema voor de havenstad Rotterdam, omdat de metropoll in moet spelen op de ontwikkelingen in een globaliserende wereld.

Innovatie

De stad en haar economie worden beïnvloed door veranderingen als voedsel- en grondstoffenschaarste, extremere weersomstandigheden, vervuiling en een groei van het aantal inwoners. Ontwikkelingen op gebieden als duurzame energie, ‘the internet of things’, ‘big data’, en ‘open source innovation’ bieden kansen om te bouwen aan een toekomstbestendige economie.

Binnen de Rotterdam 100 worden studenten en young professionals geschoold in innovatie en ondernemerschap door de Erasmus Universiteit Rotterdam, Stichting Maatschappij en Onderneming (SMO) en het Erasmus Centre for Entrepreneurship. Tijdens dit traject gaan zij in multidisciplinaire teams aan de slag met het oplossen van bedrijfscases samen met bedrijven als ABN AMRO, CGI en Port of Rotterdam.

Alinke van den Berge (ABN AMRO): “Ik zie netwerken, diversiteit, ondernemerschap en innovatie als drijvende krachten voor een toekomstbestendig ‘BV Nederland’. De Rotterdam 100 past uitstekend in deze visie.”

Tags

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 1