Eerste online radiofestival met zes toonaangevende internationale stations

Live optredens, 30-uurs radiomarathon, interviews, dj-sets op vrijdag 1 & zaterdag 2 mei in het Muziekgebouw.

Oprichters en presentatoren van zes toonaangevende internationale online radiozenders komen op vrijdag 1 en zaterdag 2 mei voor het eerst samen in Amsterdam tijdens het Online Radio Festival in Muziekgebouw aan ‘t IJ. Het festival toont met live optredens, interviews en dj-sets de groei én kracht van webradio. De deelnemende radiostations zijn Boiler Room en NTS (Londen), Berlin Community Radio (Berlijn), dublab (Los Angeles), Stroom (Gent) en Red Light Radio (Amsterdam).

Alle zes radiostations hebben een eigen signatuur. Samen vormen ze een afspiegeling van wat er op dit moment internationaal gebeurt binnen de wereld van online radio. De stations zijn opgericht door onafhankelijke muzikale geesten met de drang hun eigen geluid te laten horen zonder commerciële druk. Enigszins vergelijkbaar met de piratenzenders van de jaren-70, maar veel groter in aantal en bereik, en meer ‘do-it-yourself’ in aanpak.

Live optredens
De makers van de zes zenders zijn nauw betrokken bij de programmering van het festival door artiesten uit te nodigen die in hun eigen stad de toon zetten. Van onontdekt talent tot internationale headliner, maar allen in de voorhoede van de nieuwe muziekcultuur. Op het festival zijn live optredens van onder meer Dean Blunt, Micachu (dj-set) & Tirzah, Awesome Tapes From Africa en Juju & Jordash. Naast vooruitstrevende muziek is er een miniconferentie met interviews en panel talks. Het festival is niet alleen bij te wonen in het Muziekgebouw, maar ook online te volgen in een 30-uur durende live marathon uitzending.

Steeds interessanter geluid via webradio
Internet maakt radio maken gemakkelijker dan voorheen. Door een groeiend aantal radiostations krijgen getalenteerde musici eerder een eigen platform en klinkt een steeds rijker en interessanter geluid uit alle hoeken van de wereld. De radiostations zijn het knooppunt van muziekculturen in een stad. Als luisteraar kun je je hierin onderdompelen, waar ter wereld je ook bent.

Het Online Radio Festival is een initiatief van radiomaker en programmeur Radna Rumping, en georganiseerd met het label The Rest is Noise van Muziekgebouw aan ’t IJ. Voor meer informatie, kaartverkoop en de radiomarathon op 1 & 2 mei zie: www.muziekgebouw.nl/onlineradiofestival

Tags

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0