Miniconferentie over toekomst webradio tijdens Online Radio Festival

Oprichters en presentatoren van zes toonaangevende internationale online radiozenders komen vrijdag 1 en zaterdag 2 mei voor het eerst samen in Amsterdam tijdens het Online Radio Festival in Muziekgebouw aan ‘t IJ. Samen maken zij een non-stop marathonuitzending van 30 uur waarbij het Muziekgebouw transformeert tot radiostudio mét concertzaal. Bezoekers kunnen live-optredens, dj-sets en speciale radioshows bijwonen. Voor publiek en makers vindt op zaterdag 2 mei om 14:00 uur een miniconferentie plaats over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van online radio.

De Radio Talks in de miniconferentie met de oprichters van de onafhankelijke radiostationsworden geleid door Job de Wit (muziekjournalist), Derek Walmsley (redacteur van het Engelse muziekblad The Wire) en Femke Dekker (curator en radiohost bij Red Light Radio). De deelnemende radiostations zijn Boiler Room en NTS (Londen), Berlin Community Radio (Berlijn), dublab (Los Angeles), Stroom (Gent) en Red Light Radio (Amsterdam). Alle zes stations hebben een eigen signatuur en een ‘do-it-yourself’-aanpak. Samen vormen ze een afspiegeling van wat er dit moment internationaal gebeurt binnen de wereld van online radio.

De makers van de zes zenders zijn nauw betrokken bij de programmering van het festival door artiesten uit te nodigen die in hun eigen stad de toon zetten. Van onontdekt talent tot internationale headliner, maar allen in de voorhoede van de nieuwe muziekcultuur.

Line-up met Dean Blunt, Micachu en veel anderen
Op het festival zijn live concerten van onder meer Dean Blunt, Micachu (dj-set) & Tirzah, Awesome Tapes From Africa, Craig Leon en Juju & Jordash. Het festival is niet alleen bij te wonen in het Muziekgebouw, maar ook online te volgen via een livestream. Het Online Radio Festival is een initiatief van radiomaker en programmeur Radna Rumping, en georganiseerd met het label The Rest is Noise van Muziekgebouw aan ’t IJ. Voor het hele programma, concerten, de radio-uitzending en kaartverkoop op 1 & 2 mei zie: www.muziekgebouw.nl/onlineradiofestival

Tags

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0