Ontdek Haags-Indisch erfgoed met je smartphone

Wandelaars kunnen met hun smartphone nu zelf Indische monumenten in Den Haag ontdekken. Dit kan met een stadskaart waarop icoontjes staan die met een smartphone te lezen zijn.

Deze geven de wandelaar toegang tot informatie over de betreffende panden en wijken. De route gaat door het centrum, maar ook door de wijken Segbroek, Haagse Hout, Scheveningen en Zorgvliet. De gebouwen stammen uit de periode 1853-1945.

Social media

De gemeente zette vanaf 2010 met succes social media in om de monumenten op te sporen. Het idee voor een ‘Indische’ stadswandeling ontstond toen uit reacties bleek dat er veel belangstelling voor een dergelijke wandeling betond.

Design

Op 22 april 2013 wordt het eerste exemplaar van de stadskaart ‘De Indische stad’ uitgereikt aan de wethouder van Monumentenzorg Marcel Timmer. De kaart is door de bijzondere vormgeving ook designobject. Grafisch ontwerpster Meta Menkveld verzorgde het ontwerp.

‘De Indische stad’ is onderdeel van het project ‘Sporen van Smaragd, Nederlands-Indisch erfgoed in Den Haag, 1853-1945’ van de Gemeente Den Haag. Rond het project volgen dit jaar diverse publieksactiviteiten. Zie ook: www.sporenvansmaragd.nl

 

Tags

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0