Pop-up café 'Sterk Verhaal'

Wat? Deze keer wordt een spectaculair diner gegeven rond de dichtkunst.
Wie? Ellen Deckwitz en Maarten van der Graaff leven zich uit met poetry slams.
Waar? Bij restaurant De Vereeniging, Kleine Koppel 36 te Amersfoort.

Hoe? De muzikale opening wordt verricht door Levi Oostermeijer, die twee Nederlandstalige folk songs ten gehore brengt. Vervolgens zet Marieke de opzet van de avond uiteen en introduceert daarna aan tafel de dichters Ellen en Maarten (beide C. Buddingh’-prijswinnaars) voordat het eten wordt opgediend. De dichters wisselen beurtelings van tafel om hun dichtkunst op de dinerende gasten los te laten. Daarbij vullen ze elkaar goed aan. Maarten zoekt de grenzen van de dichtkunst op door nu eens een ultrakort dan weer een behoorlijk lang gedicht voor te dragen, Ellen slamt er flink op los.

Halverwege de avond wordt het eten op de binnenplaats van De Vereeniging opgeluisterd door een wolkbreuk en moeten de gasten binnen schuilen. Maar daar gaan de gezelligheid en de dichtkunst gewoon verder. Helaas moet ik om acht uur wegens andere verplichtingen afhaken en heb ik daardoor de wellicht spectaculaire sluiting van de avond gemist.

Opvallend is dat dit evenement nog in de kinderschoenen staat; veel gasten zijn familie van of bevriend met de kunstenaars, schrijven erover of zitten in de organisatie. Maar de boodschap is duidelijk: literatuur hoeft zeker niet saai of oubollig te zijn. En uit iets kleins kan iets moois opbloeien. Het 3e pop-up café volgt op 18 september 2014. Dan is het thema ‘Kalf’ en vindt het gebeuren plaats bij Zandvoort a/d Eem. Hopelijk gooit het weer die keer geen roet in het eten. Houd de website www.033sterkverhaal.nl in de gaten!

Datum:
18 september 2014
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0