Originele prenten van Lourens Alma-Tadema

Voor de tentoonstelling “Alma-Tadema - klassieke verleiding” komen dit najaar uit heel de wereld meer dan tachtig topschilderijen naar het Fries Museum in Leeuwarden. Samen met persoonlijke voorwerpen en filmfragmenten geven zij een inkijk in de wereld van Sir Lawrence (Lourens) Alma-Tadema. Het moet een blockbuster tentoonstelling worden.

Dat Alma-Tadema ook een slim zakenman was en van zijn schilderijen prenten liet maken die goed verkocht en verzameld werden, is te zien in een bijzondere verkoopexpositie van de originele etsen en gravures. 

Gedetailleerd, kleurig en sensueel

Inter-Antiquariaat Mefferdt & De Jonge brengt tegelijkertijd met het museum 37 prachtige, originele prenten van Lourens Alma-Tadema. De prenten zijn gegraveerd naar de geromantiseerde schilderingen van het leven in de klassieke oudheid, waarmee AlmaTadema half Europa en Amerika wist te verleiden. Decoratief, weelderig gedetailleerd, kleurig en vaak sensueel, en zowel historisch als archeologisch verbazingwekkend goed gedocumenteerd. 

Gravures van hem zijn zeldzaam geworden. Nu Alma-Tadema opnieuw volop in de belangstelling staat, zijn ze gezocht. 

De verkoopexpositie wordt gehouden op zes minuten lopen van het Fries Museum, in de galerie Prins van Waldeck, Grote Kerkstraat 18 te Leeuwarden van 1 oktober t/m 13 november 2016, geopend woensdag t/m zondag 11:00-17:00.

Afbeelding: Caracalla AD 211, Alma-Tadema  1902

http://bit.ly/2c8HAqZ

 

Datum:
1 oktober 2016 / 13 november 2016
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0