#kerkverhalen: Prieel in de tuin van het Stadsklooster Den Haag heropend

Op vrijdag 1 juli 2016 opende wethouder Rabin Baldewsingh het herbouwde prieel in de tuin van het Stadsklooster aan het Westeinde 101 in het centrum van Den Haag.

Dit prieel is de blikvanger van deze goed verborgen oase van rust te midden van het hectische stadsleven. Het originele prieel werd in 1886 gebouwd.

Kloostertuin

De kloostertuin biedt het hele jaar plaats voor sociale, religieuze en culturele activiteiten. Vier jaar geleden (september 2012) brandde dit historische bouwwerk af, maar het is nu in originele staat hersteld en zal weer als middelpunt fungeren voor de vele sociale, religieuze en culturele activiteiten die jaarlijks in de kloostertuin plaatsvinden.

De tuin van geloven

In het stadsklooster St. Jozefs Bescherming wonen en werken al vanaf 1861 broeders van de Congregatie Broeders van Maastricht. Bijzonder is de ‘tuin van geloven’, een gedeelte met kunstvoorwerpen van broeder Frans die daarmee de bezoeker iets wil bijbrengen over de verschillende levensbeschouwingen.

De broeders van het Stadsklooster heten bezoekers dagelijks van harte welkom om de tuin te bezichtigen. Tuin gesloten? Bel aan bij de broeders.

http://www.broedersvanmaastricht.nl/inzetvooranderen/stadsklooster.htm

Circa:
Nee

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 1