Open Monumentendag

Rondkijken in een monumentaal grachtenpand, zien hoe de molenaar zijn meel maalt, of eindelijk die boswachterswoning van binnen bekijken? Op Open Monumentendag kan het allemaal! In het tweede weekend september komt u gegarandeerd op een plek terecht waar u nog nooit eerder bent geweest.

Luxe landhuizen, vergeten fabrieken, grootse kastelen en intieme boerderijtjes. Op Open Monumentendag zet Nederland massaal de deuren open, dit jaar met speciale aandacht voor het thema Groen van Toen. Het is dé kans om een plek te bezoeken, die anders niet voor publiek toegankelijk is, of om mee te doen aan een bijzondere activiteit of rondleiding. Of het nu die geheime tuin is achter de kloostermuren, die gesloten villa aan het einde van de straat of dat monumentale grachtenpand in de hoofdstad, op Open Monumentendag kunt u de geschiedenis tot leven zien komen.

Meer dan vierduizend unieke monumenten zijn dat weekend gratis voor iedereen toegankelijk en er worden speciale rondleidingen en eenmalige activiteiten georganiseerd. Al die monumenten die meedoen zijn herkenbaar aan de Open Monumentendag-vlag. Wat gaat u dit jaar ontdekken? Misschien vindt u wel iets nieuws in uw eigen buurt, of gaat u op verkenningstocht naar dat afgelegen dorpje. Kijk op een van onze pagina’s voor de speciale activiteiten in de regio van uw keuze.

Datum:
8 september 2012 / 9 september 2012

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0