Cupcaketas

Tassen komen in alle soorten en maten voor, de mogelijkheden zijn oneindig. Ontwerpers variëren eindeloos met verschillende materialen, functies en vormen.

Kijk eens naar de clutch in de vorm van een schip. De Normandie was een zeer luxe cruiseschip die in 1935 voor het eerst van Le Havre, via Southampton naar New York voer. Alle eersteklas passagiers kregen deze prachtige tas cadeau ter herinnering aan de reis. De strakke belijning van de tas, en van de beugel, sluiting en decoraties van chroom geven de tas de moderne uitstraling van die tijd. De tas paste goed bij het volledige Art Deco interieur van de Normandie. Bovenin het schip bevond zich de eerste klas, in het midden de tweede klas en onderin zaten de migranten die naar Amerika gingen om een nieuw bestaan op te bouwen. Aan de migranten verdiende de scheepvaartmaatschappij het meest. Zij verbleven met honderden passagiers onderin de boot en sliepen met meerdere mensen op een eenvoudige slaapkamer. De eerste klas passagiers verbleven bovenin het schip met ruime slaapkamers en suites, restaurants, bibliotheek, balzalen, zwembad en een nachtclub. Je kunt je zo een dame in avondkleding voorstellen, die met de Normandie clutch in haar hand de avond weg danst.

De cupcake tas van de Amerikaanse ontwerpster Judith Leiber heeft de vorm van een taartje. De tas is geheel bedekt met Swarovski kristalstenen en dankt zijn populariteit aan de film Sex and the City. In de film werd een variant van de originele tas werd gedragen. Bekijk de scene waarin deze tas te zien is.

Circa:
Nee

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0