Nederlands Elektriciteits- en Radio Museum

Horizontal tabs

Beschrijving

Technotron
Hier kunnen bezoekers vanaf 12 jaar zelf historische apparaten in werking stellen en bestuderen zoals relais, schrikdraadapparaten, bioscoopverlichting, overslag met hoogspanning enz.
Spelen met elektriciteit
Er is een afdeling waar met ongevaarlijke zwakstroom spelenderwijs alle, in woonhuizen voorkomende, schakelingen opgebouwd kunnen worden. Dit is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.
Elektriciteit in het huishouden
Elektrische apparaten hebben zich onmisbaar gemaakt in het huishouden. Hoe dit proces begonnen is, tonen de eerste strijkbouten, kachels en kookplaten. Ook zijn de eerste elektrische wasmachines te bewonderen die tijdens rondleidingen in werking worden gesteld.
Communicatie techniek
In een apart gebouw is de afdeling communicatie techniek ondergebracht. Beginnend met de telegraaftoestellen volgens het morse systeem worden vervolgensde ontwikkelingen van de telefoon, radio en tv getoond. Meerdere apparaten kunnen in werking worden gesteld.
In het gebouw is ook een leeszaal waar belangstellenden kennis kunnen nemen van een aantal boeken over de historie van de opgestelde apparaten.
Technische Historische Documentatiecentrum
Voor bezoekers die voor studie of hobby meer willen weten over de technologische ontwikkelingen in de elektro- of communicatietechniek staat een omvangrijk archief ter beschikking.
 

Adres

Krimweg 21
7351 AS

Openingstijden

Telefoonnummer

055-3782128/0591-613721

Facilities

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0