Tim Burton filmt in kasteel te Brasschaat

Het werd al langer gefluisterd, maar nu is het dus bevestigd. De Amerikaanse regisseur Tim Burton (bekend van films zoals Alice in Wonderland en Edward Scissorhands) zou een stuk van zijn volgende film "Miss Peregrine's home for peculiar children" in ons land opnemen. In juli 2015 zal hij twee weken lang in Brasschaat vertoeven  voor de buitenopnames van de Hollywoodproductie.

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Amerikaanse auteur Ransom Riggs en vertelt het verhaal  van de 17-jarige Jacob (rol voor Asa Butterfield, bekend van de film Hugo) die na een gruwelijke gebeurtenis in een verlaten weeshuis op een mysterieus eiland terechtkomt. Wanneer hij de verlaten gangen en slaapkamers verkent, ontdekt hij dat de voormalige bewoners meer dan bijzonder waren. Ze hadden ongelooflijke krachten en zijn misschien nog in leven.  De Auteur liet zich voor het verhaal inspireren door een verlaten villa in Brecht. de Villa Nottebohm. De eigenaars van deze villa wees die vraag van het Hollywood-icoon beleefd doch kordaat af. "Wij hebben daar geen interesse in", aldus de vrouw van eigenaar Fréderic Nottebohm. "Wij staan op onze rust en vrede."

De hoofdrollen in de film worden vertolkt door onder anderen Eva Green, Asa Butterfield, Ella Purnell, Chris O'Dowd, Terence Stamp, Judi Dench en Samuel L. Jackson.

 

Tags

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0