Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet

Onder de titel Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet heeft de kunstenaar Lisa Dröes 7 – tot 10-jarigen geïnterviewd met de vraag hoe hun wereld van de toekomst er uitziet. Wat beleven kinderen op een dag in de toekomst? Daar kwamen mooie verhalen uit.

‘In de toekomst hebben we huizen op motortjes, zodat we overal kunnen wonen’, ‘In de toekomst past kleding zich aan op het weer’, ‘In de toekomst kunnen machines gedachten lezen’, ‘Tijd is niet belangrijk in de toekomst, want er zijn tijdmachines’. De hightech bril van Google Glass is er de voorbode van.   

Fantasie

Het resultaat is een panorama met een omtrek van bijna 11 meter, waarbinnen kinderen door middel van opdrachten en spelletjes goed leren kijken en hun fantasie leren aanspreken. Voor verschillende leeftijdsgroepen is het kinderprogramma te combineren met een memoriespel, een speurtocht, een kleurplaat of interactieve teken-apps.

Eigen toekomstvisie

Daarnaast worden kinderen uitgedaagd om hun eigen toekomstvisie achter te laten op het panorama of een toekomst selfie te maken. Interaction Designer Melissa Scharn-Meijer heeft hiervoor een interactieve installatie gebouwd waar kinderen hun tekeningen van de toekomst kunnen achterlaten. Al deze tekeningen worden verwerkt in een digitaal panorama.

 Dit alles vindt plaats in Museum Panorama Mesdag in de zomervakantie. Van 4 juli tot en met 31 augustus 2014. Uiteraard zit in het programma ook een bezoek aan het grote - door Hendrik Willem Mesdag in 1881 geschilderde – Panorama.  

Lisa Dröes, een jonge grafische kunstenaar, maakte haar Panorama als eindexamenwerk voor de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht.

Datum:
4 juli 2014 / 31 augustus 2014

Tags

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0