Onze woonkamer: 'Verhalentafel Koffiehuizen' door Robin Butter

Robin Butter (1987) is een documentaire fotograaf die werkt / woont in Den Haag. Ze verkent het rijk der culturele fenomenen, in een omgeving die vreemder lijkt dan fictie.

Ze maakt portretten en sociale documentaires. Samen met groepen of individuen gaat ze op onderzoek uit naar zaken als identiteit en unieke manieren van zelfexpressie. Op deze manier  gebruikt ze fotografie om aan het alledaagse en vooraf ontworpen leven te ontsnappen.

Het vreemde en uitzonderlijke

Ze denkt na over het gedrag van de westerse samenleving in het algemeen en over haar eigen gedrag, en stelt zichzelf vaak de vraag; wat zegt dit gedrag over onze samenleving? Haar praktijk omvat onderzoek en het werken aan langlopende projecten.

Het grootste deel van haar tijd brengt zij door op het gebied van culturele fenomenen. Robin wordt aangetrokken door het vreemde, uitzonderlijke, verborgene en onbekende in mensen en plaatsen, die niet te achterhalen, vergeten, verwaarloosd of buiten bereik lijken.

Fotoboek

Ze heeft haar BA design in fotografie behaald aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Ze publiceerde zelf haar eerste fotoboek ‘It takes my mind off things’ in 2015. Het boek werd in dat jaar ook op Paris Photo werd gelanceerd.

Robin geniet van haar werk als freelance fotograaf voor verschillende klanten en voor langdurige persoonlijke projecten. 

https://www.robinbutter.com/
https://www.haagsedingen.nl/

Circa:
Nee

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0