Palma de Mallorca

De wandeling begint bij het Parc de Mar met de grote vijver waarin je bij zonnig weer de weerspiegeling ziet van kathedraal Le Seu. Na het Parc de Mar volgt de route naar het Paleis Almudaina. Wanneer de Spaanse koninklijke familie in Palma verblijft resideren zij in dit van oorsprong Moorse paleis. Als de koninklijke familie niet aanwezig is kan je dit paleis bezichtigen. Vlakbij op de route bevindt zich de prachtige kathedraal Le Seu. Het is het meest beroemdste, imposantste bouwwerk van de stad, een bezoek is zeker de moeite waard.

Na een kleine wandeling door gezellige straatjes kom je aan op de Plaza de Cort. Voor wie zin heeft is hier de mogelijkheid om te genieten van een drankje. De belangrijkste reden voor een bezoek aan dit plein is het mooie stadhuis met zijn historische karakter. De route wordt vervolgd naar de Plaza Mayor.
Op dit plein komen de drie belangrijkste winkelstraten van de stad uit. Voor de liefhebbers tijd om te winkelen en voor wie wat anders wil is hier de mogelijkheid om te lunchen of wat lekkers te drinken.

Na de Plaza Mayor loop je naar de Parroquia de Sant Miquel. Deze bijzondere kerk is tevens ook de oudste Christelijke kerk in Palma en is een bezoek meer dan waard. De kerk is vernoemd naar de aartsengel Michael die volgens de legende de Christenen geholpen heeft met het veroveren van de stad. In deze kerk wordt o.a. afgebeeld hoe aartsengel Michael de duivel verslaat.
Na het bezoek aan deze bijzondere kerk vervolg je de wandelroute naar de Passeig del Born. Op deze straat, omringd door hoge bomen, tref je een keur van galeries en kledingwinkeltjes aan. Ter afsluiting van de wandeling kan je hier een lekker hapje eten. Regelmatig zijn hier straatartiesten aanwezig om hun talenten aan het publiek te vertonen. Vervolgens loop je naar de plaats waar de wandeling is begonnen.

Tags

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0