Vestingmuseum (Naarden)

Horizontal tabs

Beschrijving

Het Vestingmuseum werd in 1955 opgericht door Ebbo van Wijngaarden als Vestingmuseum Naarden. De eerste jaren bleef de expositie beperkt tot twee kazematten (A en Z) en de tussenliggende lage flank. Vanwege de slechte klimatologische omstandigheden nam het bestuur aan het einde van elk seizoen de hele tentoongestelde collectie mee naar huis om de expositie in het voorjaar weer opnieuw in te richten en het museum open te stellen.

 Tussen de jaren '70 en '90 kwamen ook alle andere gebouwen en kazematten op het bastion in gebruik bij het museum en werden de verhalen van de geschiedenis van vestingbouw (kazemat A), geschiedenis van Naarden (kazemat Z), leven in het garnizoen (kazemat IJ) en geschiedenis van de Waterlinies (kazemat W) in de tentoonstelling weergegeven.
Naast de vrijwilligers kwam er betaald personeel en het aantal bezoekers liep met de jaren op tot een top van bijna 50.000 begin jaren '90.

Vanaf 2004 is een begin gemaakt met de gehele vernieuwing van de exposities in het museum en het organiseren van diverse publieksactiviteiten. Het prachtige terrein leent zich uitstekend voor openlucht evenementen als boekenmarkten, boogschiet- of schermdemonstraties, familiereünies, school- of bedrijfsuitjes en natuurlijk een feestelijke BBQ of trouwreceptie.
In de ondergrondse kazematten dwaal je als bezoeker door en langs de geschiedenis in het rijke verleden van de vesting Naarden.

Adres

Westwalstraat 6
1411PB Naarden

Openingstijden

Winterperiode (1 november tot 1 maart): alle zondagen van 12.00 tot 17.00.

In het winterseizoen is groepsbezoek op zondag mogelijk, van maandag t/m vrijdag vanaf minimaal 20 personen.

Kerstperiode + Voorjaarsvakantie: zaterdag voor Kerst t/m 1e zondag Nieuwjaar: Dinsdag t/m vrijdag: 10.30-17.00

Weekeinde en feestdagen: 12.00-17.00

Het museum is op alle erkende feestdagen open behalve op 25 en 31 december en 1 januari      

Telefoonnummer

035-6945459

Facilities

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0