Historisch Museum Haarlemmermeer

Horizontal tabs

Beschrijving

Unieke poldergeschiedenis
Het Historisch Museum Haarlemmermeer neemt de bezoeker mee op een boeiende ontdekkingsreis langs de dynamische geschiedenis van Haarlemmermeer vanaf de drooglegging in 1852 tot en met de dag van vandaag. Op een wandeling door dit overdekte openluchtmuseum neemt men kennis van de eerste droogmakingplannen, de droogmaking zelf en wat daarop volgde.

Spannend beeldverhaal
Men ontmoet er de vroegste pioniers die het verhaal over de moeilijke start en verdere ontwikkeling van de voor de polder zo belangrijke landbouw vertellen. Tevens komt het dagelijkse dorpsleven aan bod. Op het marktplein kan men een kijkje in het - op manshoge schaal nagemaakte - café, kerk, bankgebouw of de school nemen. Smid, timmerman en kruidenier hebben er hun nering. Ook wordt het angstige maar menigmaal ook heroïsche verhaal over de oorlogsjaren in de polder aanschouwelijk gemaakt. De wandeling eindigt bij de polder van vandaag, bij Schiphol en de vele moderne bedrijventerreinen. Behalve door het tonen van vele historische objecten en werktuigen wordt de rijke geschiedenis van Nederlands unieke polder ook uit de doeken gedaan door interactieve albums die door middel van foto’s, film en geluid een indringend beeld geven van de ruim anderhalve eeuw die Haarlemmermeer bestaat.

Ook voor de kids!
Kinderen vinden hun weg door het museum met het klompendansspel, of door naar elkaar te bellen vanuit de verkeerstoren naar de smederij. Ook kunnen ze luisteren naar een van de zenders op de 'verstopte' radio van de onderduikers in het Tweede Wereldoorloghuisje of met de fiets een licht te maken in het huisje. Natuurlijk mogen ze dan ook Woutje de koe nog even melken.    

Adres

Bosweg 17
2131 LX Hoofddorp

Openingstijden

Openingstijden Historisch Museum Haarlemmermeer:
Tussen 1 april en 31 oktober zijn we van dinsdag t/m zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Tussen 1 november en 30 maart zijn we enkel geopend in het weekend van 13.00 tot 17.00 uur. Op feestdagen zijn we geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Groepsbezoeken, rondleidingen en partijen kunnen ook buiten de reguliere openingstijden worden geboekt

Telefoonnummer

023-5620437

Facilities

  •  
  •  
  •  
  •  

Tags

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0