Toelichting bij Samenstelling Widget

Op deze pagina kun je een widget samenstellen. Een widget is een stukje code dat je op je eigen website kunt plaatsen en waarmee je artikelen, verhalen uit if then is now op jouw eigen site kunt tonen. Het is relatief simpel.  

Stap 1:  Vul je organisatie- of bedrijfsnaam in

Stap 2:  Benoem of beschrijf in het tekstvak wat je organisatie is of doet; dit is alleen voor intern gebruik!

Stap 3:  Kies aan de voorkant van de website een aantal artikelen dat je op je website wilt tonen via de widget. Noteer en verzamel de titels van deze artikelen, verhale, personen, etc.

Stap4:  Nadat je dit gedaan hebt kun je onder het kopje Artikelen de content items oproepen aan de hand van de titel: type het begin van de titel en je ziet dat ze dan vanzelf verschijnen. Selecteer dan de juiste en ga naar de volgende titel.

Heb je niet genoeg items: voeg een item veld toe onderaan, en maak je widget zo lang als wenselijk is. Advies is om minimaal 10 artikelen, maar niet meer dan 20 te selecteren vanwege de overzichtelijkheid.

Je kunt altijd op een andere plek op je website een andere widget met een andere onderwerpselectie installeren.

Stap 5:  Onder aan het formulier opslaan; en je kunt het resultaat bekijken op Weergeven (rechts boven)

Indien je tevreden bent over je selectie, kun je de pagina van de widget doorgeven aan je website bouwer die de widget in een pagina hangt. Hij/zij moet dan nog wel de hoogte en breedte van de website (op twee plaatsen) aanpassen, zodat de inhoud zich ''prettig'' voelt in het getoonde Iframe. Dit is enkele minuten werk.

(NB:  'width' kun je aanpassen op 2 plekken. Je moet alleen de eerste 'width' aanpassen.)

Je kunt ook alleen de code van de widget kopiëren (deze zie je bij Weergeven). Geef wel de instructie mee dat de bouwer nog de hoogte en breedte handmatig moet aanpassen.

Tot slot: de getoonde content staat in de volgorde van alfabet, maar is geclusterd per contenttype: dus als je als eerste een Spot hebt genomen, worden eerst alle Spots getoond etc. Door het formulier te Bewerken, kun je de volgorde wijzigen, of nieuwe artkekelen, verhalen etc toevoegen of weghalen, ook nadat de widget eenmaal geplaatst is op je website.

Indien je nog vragen hebt: mail de redactie info@ifthenisnow.nl, of bel 06-31974866

Contenttype

Widget