Nadja Tolokonnikova (Pussy Riot) bij BorderKitchen in Den Haag

De Russische Nadja Tolokonnikova (1989) komt bij BorderKitchen om te vertellen over het boek dat ze schreef tijdens haar gevangenschap: Zo begin je een revolutie.

Ze schrijft over de omstandigheden in het strafkamp en de lotgevallen van haar punkband Pussy Riot, maar laat ook zien dat er nog een ‘ander Rusland’ bestaat, bevolkt met interessante en creatieve mensen die een andere samenleving en een andere staat nastreven dan de huidige machthebbers. 

Lichte stijl

Tolokonnikova schreef in een vlotte, vrolijke en lichte stijl een boek waaruit blijkt dat ze zich niet alleen staande hield tijdens haar gevangenschap, maar dat ze er zelfverzekerder dan ooit uitkwam, vastberaden om de macht nog efficiënter te tarten en Poetin te ergeren.

Nadja Tolokonnikova is politiek activiste en mede-oprichter van de punkband Pussy Riot. In 2012 werd deze band wereldnieuws toen een van hun optredens als anti-kerk en anti-Poetin werd bestempeld en de leden in augustus van dat jaar schuldig werden bevonden aan "door religieuze haat gevoed hooliganisme". Tolokonnikova werd veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf die ze uitzat in een strafkolonie voor vrouwen. Zo begin je een revolutie schreef ze daar.

Tolokonnikova wordt deze avond in het Engels geïnterviewd. De interviewer wordt later bekendgemaakt.

Datum: donderdag 16 februari 2017

Aanvang: 20.00
Locatie: Paard van Troje, Prinsegracht 12, Den Haag
Kaarten: € 10 per stuk, te reserveren via de BorderKitchen-website.

http://borderkitchen.nl/

 

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0