Uitslag Schrijfwedstrijd Der Kaiser!

De winnaars van de schrijfwedstrijd bij de tentoonstelling Der Kaiser! zijn bekend. 1e prijs winnaar is Annette Akkerman met haar verhaal De Monarch. Erfgoed-, cultuur- en toerismeplatform organiseerde de schrijfwedstrijd samen met Paleis Het Loo waar de tentoonstelling tot eind februari jl. te zien was, en samen met uitgever WalburgPers van het boek Der Kaiser dat als monografie bij de tentoonstelling verscheen. Alle prijswinnaars ontvangen een exemplaar van deze publicatie en zien hun verhaal gepubliceerd op if then is now, vanaf vandaag.

De vraag was: Organiseer je zelf wel eens een banket, groot diner of feest, net als aan het Duits keizerlijk hof, maar dan iets meer bescheiden? Heb je iets met uniformen of spreekt het houthakken van keizer Wilhelm II tot je verbeelding, en heb je de tentoonstelling Der Kaiser! in Paleis Het Loo bezocht? De opdracht was om aan de hand van een persoonlijke anecdote of eigen verhaal de indrukken van de tentoonstelling Der Kaiser! te verbeelden.

Uit de vele inzendingen kozen Paul Rem (conservator Paleis Het Loo) en Cornelis van der Bas (conservator Huis Doorn) een drietal winnaars en 2 eervolle vermeldingen.

Het verhaal van 1e prijswinnaar Annette Akkerman is te lezen op if then is now. De jury prees haar bijdrage als een mooi persoonlijk verhaal met een goede slotvraag; echt de winnaar!).

De overige prijzen gingen naar:

Eervolle vermeldingen waren er nog voor:

Meer informatie via het contactformulier van if then is now.

Tags

Reageren