Woodstreet Big Band - het langst spelende Haagse jazzorkest - viert 50-jarige jubileum in Theater De Nieuwe Regentes

Woodstreet Big Band - het langst spelende Haagse jazzorkest - viert 50-jarige jubileum in Theater De Nieuwe Regentes

Onze reporter Dennis Simonis bezocht met zijn camera een repetitieavond van deze jubilerende band. Op een bedrijventerrein in Rijswijk was de band druk bezig om alles muzikaal weer in de vorm te krijgen, voor jubileumfeestje.

Tussendoor sprak Dennis met een aantal van de bandleden.  En luisterde hij naar de klanken van de band. 

Langst spelende Haagse jazzorkest

De Woodstreet Big Band is het langst nog spelende Haagse jazzorkest, opgericht in 1972 in traditionele bezetting. Het orkest bestaat uit saxofonisten, trombonisten, trompettisten en een ritmesectie met drums, basgitaar, gitaar en piano, zangeres Natascha de Jong en zanger Roger Eilbracht. Het orkest staat onder leiding van Stanislav Mitrovic.

Het orkest bestaat nu 50 jaar en dat is een feestje waard!

Op zondagmiddag 13 november vieren zij hun 50-jarige bestaan in Theater De Nieuwe Regentes met hun jubileumconcert 50 Jaar een Duik in het Verleden.

Programma

De big band speelt deze middag diverse jazz klassiekers, onderverdeeld in verschillende delen:  Duke Ellington,  Count Basie,  Great American Songbook , Pop Meets Jazz en hun eigen unieke repertoire  Haagse Beat meets Jazz. Een gevarieerd muziekprogramma, waarin de bezoeker wordt meegenomen in de vele (jazz) jaren die de band al 50 jaar met veel plezier brengt in Nederland. Zo stond de band op onder andere Jazz in de Gracht, North Sea Round Town, UIT Festival, The Hague Jazz, Bevrijdingsfestival Den Haag, Kaderock, Zeeheldenfestival en diverse theaters in Nederland.

De  presentatie is in handen van  Herma Hulst, voormalig zangeres Woodstreet Big Band.

De  gastartiesten deze middag zijn onder andere oud bandleden:

- Saxofonist  Ben van den Dungen
- Saxofonist  Konstantin Iliev
- Drummer  Mels Bols– Oud bandlid Woodstreet Big Band (2008 – 2010)

Kaartverkoop

Kaarten kosten 15 euro per persoon. Ooievaarspashouders krijgen 50% korting. Kaarten zijn te koop via de website van  Theater De Nieuwe Regentes.

https://woodstreet.nl/
https://www.denieuweregentes.nl/
https://haagsedingen.nl/

Datum:
13 november 2022
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0