Voorall overhandigt tandemfiets aan Biesieklette Scheveningen-Haven

Voorall overhandigt tandemfiets aan Biesieklette Scheveningen-Haven

Den Haag is weer een stukje toegankelijker voor mensen met een visuele beperking en mensen die niet zelfstandig kunnen fietsen. Zij kunnen nu, in gezelschap van een begeleider, de stad ook verkennen op een tandem.

Deze fiets, aangeschaft met het prijzengeld van de Onbeperkt070-prijs 2022, werd officieel overhandigd aan Herman de Graaff van Biesieklette stalling Strandweg-Haven.

Verbeteren toegankelijkheid

Ieder jaar organiseert Voorall, dé belangenorganisatie voor Hagenaars met een beperking, in samenwerking met de gemeente Den Haag de Onbeperkt070-prijs. Met de prijsvraag beoogt Voorall de toegankelijkheid en inclusie in de stad verder te verbeteren.

Vorig jaar won het idee van Jos Remmerswaal, zelf visueel beperkt, de tweede prijs met het idee voor een uitleen van een tandemfiets in Den Haag. Met de tandemfiets kunnen mensen met een visuele beperking en anderen die niet in staat zijn zelfstandig te fietsen ook op pad.

Rolstoelfiets

Om de uitleen goed te borgen, zal die plaatsvinden bij Biesieklette bij de stalling aan de Strandweg-Haven in Scheveningen. Hier werkt Voorall al 15 jaar samen met Biesieklette aan de strandtoegankelijkheid door de uitleen van een breed assortiment strandrolstoelen. Onderdeel van de collectie is ook een rolstoelfiets die ook dankzij de Onbeperkt070-prijs beschikbaar kwam. Deze wordt met succes regelmatig uitgeleend aan inwoners van de stad en aan toeristen uit binnen- en buitenland.

De tandemfiets is geschikt voor volwassenen en is uitgevoerd met balanspedalen en een rugsteun met riem. De fiets heeft acht versnellingen.

Over Voorall

Voorall werkt voor de ruim 100.000 mensen met een lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke beperking en/of een chronische ziekte in Den Haag. Voorall adviseert organisaties, bedrijven en de gemeente met als doel de stad inclusiever en toegankelijker te maken en treedt op als spreekbuis van Hagenaars met een beperking.

Meer informatie over Voorall is te vinden op: www.voorall.nl

https://www.biesieklette.nl/stallingen/strandweg-haven/

https://haagsedingen.nl/

Datum:
19 april 2023
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0