Thuismuseum #48 - Museum de Fundatie: Jip ontdekt de go-to plek voor moderne kunst liefhebbers

In dit neoclassicistisch gebouw huisde ooit een gerechtshof, nu is het de go-to plek voor liefhebbers van moderne kunst. Jip kijkt haar ogen dan ook uit in Museum de Fundatie op locatie Zwolle, dat volhangt met echte topstukken!

Deze collectie is grotendeels te danken aan Dirk Hannema, de voormalig directeur van Museum Boijmans in Rotterdam. Deze man had een kunstcollectie waar je u tegen zegt. En het is deze collectie, die de basis vormde voor Museum de Fundatie.

✊ Help ons mee en doneer via: https://thuismuseum.mydailyshotofcult...

-- Thuismuseum.nl | Kijken, kijken, niet lopen –

Cultuurhuizen en musea waren plots helemaal leeg. Dit deed ons als cultuurliefhebbers enorm veel pijn, maar de culturele instellingen nog meer. Daarom moesten wij wel iets doen en brengen we het museum bij jou (thuis). Gelukkig zijn de musea (grotendeels) weer open en galmt het enthousiaste gefluister als vanouds in de gangen. Wij laten het je zien en maken de musea bereikbaar voor iedereen, juist nu!

Hoe doen we dat?

In korte video’s nemen wij (de cultuurvloggers van My Daily Shot of Culture) je mee op een online rondleiding. We laten je de prachtige werken zien en vertellen je de smeuïge verhalen die achter de tentoonstelling schuilgaan. De uitdaging: 1 vlogger, 1 museum, 1 video.

Hoe helpt dit de musea?

Gelukkig, de musea mogen weer open! Dat doen ze allen op hun eigen tempo en -zo we kunnen ons voorstellen- jij ook! Steun het museum daarom met een museumbezoek of kies er voor om een donatie te doen voor jouw online bezoek. Beiden mag natuurlijk ook. 😉

✊ Help ons mee: https://thuismuseum.mydailyshotofcult...
🤳 Instagram: https://www.instagram.com/thuismuseum.nl   

https://www.museumdefundatie.nl/

Datum:
11 juni 2020
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0