THE TIMES THEY ARE A-CHANGIN’ in Park Tilburg

In Park Tilburg is de tentoonstelling THE TIMES THEY ARE A-CHANGIN’. Wat doen kunstenaars met grote maatschappelijke veranderingen? Er doen negen kunstenaars aan mee, onder wie twee die we eerder interviewden: Peter Koole en Olphaert den Otter.

De tijden lijken inderdaad veranderd. Rechtspopulisme en nationalisme doordrenken het politieke debat met cynisme. Eigen volk eerst in plaats van solidariteit. Grexit, Brexit, grenzen dicht in plaats van open om ons te beschermen tegen de ‘tsunami van vluchtelingen’. Asielzoekers worden geassocieerd met criminelen, terroristen en verkrachters.

Actuele ontwikkelingen

Vanuit deze achtergrond kozen Rob Moonen en Rebecca Nelemans de kunstenaars voor deze tentoonstelling. Het zijn Constantino Ciervo (IT/DE), Nour-Eddine Jarram (MA/NL), Peter Koole (NL), Rabi Koria (SY/NL), Olphaert den Otter (NL), Stijn Peeters (NL), Martin en Inge Riebeek (NL),  Tijs Rooijakkers (NL) en Henrik Schrat (DE).

Rob Moonen richtte Park in 2013 op samen met een zestal andere Tilburgse kunstenaars. Het richt zich op actuele ontwikkelingen binnen de hedendaagse kunst. Er worden kunstenaars gekozen die al de nodige ervaring en kwaliteit hebben. Die kunnen uit Brabant komen, maar daarnaast ook uit de rest van het land en uit andere landen, ook om de discussie op gang te brengen.

ParkinG

We hadden twee jaar geleden een gesprek met Paul Cornelissen van Jan van Besouw in Goirle. Cornelissen ging vrij voortvarend te werk. Nu blijkt hij ook samen te werken met Park. Onder de naam ParkinG worden in de foyer van Jan van Besouw presentaties van hedendaagse professionele kunstenaars gerealiseerd.  

http://park013.nl/

Datum:
8 mei 2016 / 26 juni 2016
Type activiteit:

Tags

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0