Tegenlicht Meetup Rotterdam: Europese Smaak als Wapen

Schoonheid, geluk en kwaliteit, hier in Europa de normaalste zaak maar zo moeilijk in geld uit te drukken. Kunnen we daar de wereld mee redden? Europese smaak als wapen daar gaan we het over hebben do 23 oktober Tegenlicht Meet Up 010.

Met twee gasten:
Rob Scholte
en
Paul van de Laar

Praat je ook mee?

Achtergronden

We worden overspoeld met berichten over de dreiging van opkomende machten als China, India of Rusland. Europa lijkt machteloos op het wereldtoneel zowel op economisch als militair vlak. Verdeeld, bewegingsloos en in zich zelf gekeerd. Maar heeft Europa niet een unieke onverslaanbare kracht? Een kracht die we als vanzelfsprekend ervaren…. smaak en kwaliteit.

Terwijl wij ons laten overstromen met de rommelproducten uit China en ons blauw betalen aan Amerikaanse spelletjes software koopt de rest van de wereld onze smaak, of het nu BMW’s uit Duitsland, horloges uit Zwitserland, jurken uit Parijs, tasjes uit Italië of hightech producten uit Eindhoven zijn. Zijn smaak en kwaliteit het Europese antwoord in tijden van geopolitieke strijd en economische angst? In het Tegenlicht Lab bouwt Jonathan Holslag, schrijver van De Kracht van het Paradijs, deze gedachten uit tot een nieuw inzicht.

Tijdens de Meet Up praten we verder; hebben historische en hedendaagse kunst- en cultuuruitingen een verbindende werking binnen Europa? Wat maakt merken als Lego en Mini etc. sterk en waarom zijn ze typisch Europees?

Verder kijken

Regisseur Kees Brouwer vertelt over het Tegenlicht lab met prof. Jonathan Holslag: 'Europese smaak als wapen', te zien op zondag 19 oktober om 21.05 uur op NPO2. www.tegenlicht.vpro.nl

Meet Up do 23 oktober vanaf 20:00 uur; De Nieuwe Banier

Vooraf aan de Meet Up: vertoning aflevering 19:00 uur
Toegang is gratis.

Donderdag 23/10 is er ook een live stream:
Datum:
23 oktober 2014
Points of interest:
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0