Snapshot of a larger order in de Nolet Loodsen Schiedam

Twintig kunstenaars tonen nieuw werk in en om de Nolet Loodsen in Schiedam. Op het reusachtige vloeroppervlak van 6000 vierkante meter komen hun beelden samen. Een aantal werken zijn te zien op het buitenterrein en zelfs in delen van de stad Schiedam. Drie maanden lang, met elke week nieuwe activiteiten rond de tentoonstelling.

Tijdens de kunstmanifestatie worden lezingen, rondleidingen, theateroptredens, muziekavonden en educatieve projecten georganiseerd. Kunst, filosofie, literatuur, theater en muziek ontmoeten elkaar drie maanden lang in de Nolet loodsen. In het pop-up restaurant De Ketelkantine kunt u genieten van biologische lekkernijen. Het restaurant wordt gerund door Sander Lenselink.

Twintig kunstenaars

Twintig kunstenaars die eerder bij de Ketelfactory in Schiedam exposeerden zijn uitgenodigd om gezamenlijk werk te tonen. De manifestatie toont indrukwekkend nieuw werk van hen. Alle werken zijn individueel gemaakt, maar zijn wel geïnspireerd door elkaar of reageren op elkaar. Gedurende het maakproces hebben de kunstenaars steeds contact gehad.

Snapshot of a larger order toont nieuw werk van: Marjolijn van den Assem, Hans van Bentem, Maria Blaisse, Florette Dijkstra, Wineke Gartz, Harry Haarsma, Bernadet ten Hove, Claudy Jongstra, Kinke Kooi, Mirjam Kuitenbrouwer, Ton van der Laaken, Birthe Leemeijer, Jan van Munster, Olphaert den Otter, Karin van Pinxteren, Ewoud van Rijn, Roland Schimmel, Winnie Teschmacher, Simon van Til en Robert Zandvliet.

Wandelgids

De bezoekers kunnen de tentoonstelling individueel bekijken, maar er staan ook gidsen klaar. Kunstenaars, kunstcritici en filosofen leiden u op bepaalde momenten graag rond en gaan het gesprek aan over wat er is te zien. Voor de jongere bezoekers zijn er educatieve programma’s, waarmee zij op een actieve manier de kunst in de tentoonstelling kunnen benaderen.

Bij de kunstmanifestatie verschijnen drie publicaties en een videofilm. Alle bezoekers ontvangen de ‘Wandelgids’ bij hun toegangskaartje. Een gids met beschrijvingen en afbeeldingen van de werken in de tentoonstelling, korte biografieën van de kunstenaars en een plattegrond van het tentoonstellingsterrein.

De kijker

Daarnaast verschijnt er een boek met literaire verhalen over het ontstaan van kunst en met foto’s over de totstandkoming van ‘Snapshot of a larger order’. Daarnaast is er een videoportret van de kunstenaars, ‘Movement towards a larger order’. Ook verschijnt ‘De Kijker’, een krant waarin professionele kijkers aan het woord zijn over hun benadering van de tentoonstelling.

Van vrijdag tot en met zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur.

http://snapshotschiedam.nl/

Datum:
16 april 2016 / 17 juli 2016
Type activiteit:

Tags

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0