Opnieuw in de Schilderswijk

De fototentoonstelling Opnieuw in de Schilderwijk is te zien in het Atrium vanaf 28 mei. Bijna twee maanden lang hangt de serie ook op speciaal geplaatste wanden op de Hoefkade, het Hobbemaplein en in Theater De Vaillant.

De expositie toont achttien oude en opnieuw gemaakte portretten van (oud-) bewoners van deze Haagse woonwijk. De foto’s zijn gemaakt door Ad Nuis, die zelf jarenlang in de Schilderswijk woonde. Wat betekent het om voor even terug te keren naar de wijk van jouw verleden? Wat is er in die tijd met jezelf gebeurd?

Alternatief familiealbum

De tentoonstelling probeert op een bijzondere manier in te gaan op deze vragen. Ad Nuis liep ruim anderhalf jaar rond in de wijk, samen met schrijver Arthur van den Boogaard. Ze speurden in fotoalbums van bewoners naar geschikte beelden om opnieuw te maken. Dat lukte in achttien gevallen: een oude foto en een nieuwe foto op dezelfde plek in de Schilderswijk.

Tezamen vormen de achttien dubbelportretten een alternatief familiealbum van deze Haagse woonwijk. De tentoonstelling op de Hoefkade, het Hobbemaplein en Theater De Vaillant duurt van 28 mei tot en met 5 juli, de tentoonstelling in het Atrium duurt van 28 mei tot en met 3 juni.

http://denhaag.com/nl/event/48352/opnieuw-in-de-schilderswijk
facebook.com/opnieuwindeschilderswijk

Datum:
28 mei 2016 / 5 juli 2016

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0