Open Monument November: Het Wevershuisje

Het Wevershuisje in Almelo is uitgeroepen tot het Open Monument van de Maand november 2014. In het weekend van 15 en 16 november is het Wevershuisje gratis geopend voor publiek. De openstelling is een opwarmer en in aanloop naar Open Monumentendag 2015, dat het thema ‘Kunst & Ambacht’ heeft en plaats zal vinden in het tweede weekend van september. 

Zaterdag 15 en zondag 16 november 2014 van 12.00 tot 17.00 uur is het Wevershuisje gratis toegankelijk voor publiek. Er wordt een demonstratie gegeven van het maken van een midwinterhoorn, het traditionele houten blaasinstrument dat zijn oorsprong vindt in de Germaanse joelfeesten. Het blazen op de midwinterhoorn in Gelderland en Overijssel staat sinds 13 december 2013 vermeld op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed. Dit jaar is het honderd jaar geleden dat de gemeenten Stad Almelo en Ambt Almelo werden samengevoegd. Dit wordt gevierd met diverse activiteiten, waaronder het Open Monument van de Maand.

Kunst & Ambacht

Met Kunst & Ambacht zal op Open Monumentendag 2015 zowel de kunst als het ambacht in het monument centraal staan. Daarbij is er volop aandacht voor de architectuur en de inspiratiebron die monumenten zijn voor andere kunstvormen. Tegelijkertijd wordt de ambachtskant in het monument volop belicht met aandacht voor de decoratieve, toegepaste kunsten. In aanloop naar Open Monumentendag 2015 wordt elke maand een bijzonder monument opengesteld in het kader van het thema Kunst & Ambacht: het Open Monument van de Maand.

Datum:
15 november 2014 / 16 november 2014

Tags

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 1