Joost Zwagerman en Deborah Campert in MatchBoox

In 2014 verscheen ‘Die overvloed’ bij MatchBoox. Joost Zwagerman schreef een bijpassende tekst bij beeld van Deborah Campert.

Het ritme van de selectie bloemstukken, gefotografeerd tegen de achtergrond van het bloemenbehang in haar slaapkamer, zetten Zwagermans overpeinzing, die de titel ‘Die overvloed’ draagt, kracht bij. Het behang en haar bloempatroon op de achtergrond van de bloemstillevens zijn de rode draad die de tekst verbinden.

Deborah Wolf

Het is een fascinatie met, en overpeinzingen over verval, verglijden en vergaan dat we, ondanks de zorg, niet kunnen tegenhouden. Het inzetten van de herfst in de tuin wordt in al haar facetten beschreven. De tuin, ons domein vol leven wat we met liefde verzorgen en in toom proberen te houden. Het onvermijdelijk verval zet in en toont al haar gezichten.  

Deborah Campert (1938) was jarenlang actief in de kunstwereld onder de naam Deborah Wolf. Eerst als eigenaar van Galerie Balans, later als adviseur van de ABN Amro Kunststichting, waar zij meer dan 20 jaar verantwoordelijk was voor de aankopen en het beheer van de kunstcollectie.

Collectors Edition Bloemstukjes

Van 1990 tot 2009 was zij tevens adviseur voor het collectioneurs echtpaar Victoria en Henk de Heus-Zomer uit Barneveld. In 2008 heeft zij samen met haar zoon Jeroen Wolf de documentaire ‘Willem’ gemaakt en in 2012 ‘Het ritme van Elly de Waard’. In 2010 verscheen bij uitgeverij Thomas Rap het boek ‘C’est la vie’ met co-auteur Barbara van Kooten.

Die Overvloed maakt deel uit van de MatchBoox Collectors Edition Bloemstukjes. Deborah Campert nodigde Remco Campert, Jan Cremer, Adriaan van Dis en Joost Zwagerman uit om teksten te schrijven bij selecties van haar foto’s van bloemstukken. De vier ‘bloemstukjes’ worden geleverd in een handgemaakte verzameldoos, inclusief een certificaat van echtheid met handtekening van de auteurs.

Tags

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0