I love The Hague

Buitenlandse fotografen die in Den Haag wonen (of er gewoond hebben), maakten foto’s van de stad en gunnen ons zo een blik vanuit een nieuw perspectief. De foto’s zijn de te zien op de tweede verdieping van de Openbare Bibliotheek aan het Spui.

Hommage aan de stad

Door de ogen van buitenlandse fotografen zien we wat zij als interessant ervaren, wat zij de moeite waard vinden om vast te leggen en te delen. De tentoonstelling is een hommage aan de stad en de creativiteit waartoe zij inspireert. Tegelijkertijd is het een aanzet tot een nieuwe blik op culturele diversiteit. Daarbij biedt de expositie een mogelijkheid voor de internationale gemeenschap in Den Haag om contact te leggen met Hagenaars en om van elkaars cultuur te leren.

Nieuwe elementen

In de editie 2014 van I love The Hague zijn twee nieuwe elementen opgenomen: een speciale fotomuur, gewijd aan ‘200 jaar Koninkrijk der Nederlanden’. En kleding, ontworpen door Rito Fashion House. De ontwerpers hebben zich laten inspireren door de Haagse kunstenaars Escher en Mondriaan.    

Deelnemers

Marcin Skowronek (Polen) werkt voor Europol in Den Haag. Geboren in Warschau heeft hij zijn hele leven een passie voor fotografie gehad. Zijn specialiteit is straat- en landschapsfotografie, maar ook scènes uit het dagelijks leven trekken hem aan. 

Maria Nomikou (Griekenland) werd geboren in Thessaloniki. Ze werkte als professioneel fotograaf in Griekenland en later als foto-correspondent in Duitsland. Ze woont twee jaar in Nederland en heeft veel plezier in het vastleggen van scènes uit het dagelijks leven. 

Omri Bigetz (Israel) komt uit Tel Aviv. Na gewerkt te hebben als fotograaf in het Israelische leger heeft hij ook persfoto’s gemaakt. Omri kwam naar Amsterdam om kunst te studeren. In zijn werk combineert hij de elementen van de realiteit en het onwerkelijke, de interactie en de grens ertussen. 

Anette Brolenius (Zweden). Anette Brolenius is een Zweeds diplomaat en portretfotograaf. In deze expositie toont zij de serie ‘Het Mauritshuis’. Daarin experimenteert zij met licht in de traditie van de oude Nederlandse meesters. ’

Datum:
4 juni 2014 / 30 juni 2014

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0