Frans Hals: Oog in oog met Rembrandt, Rubens en Titiaan

In 2013 bestaat het Frans Hals Museum in Haarlem 100 jaar en dat wordt gevierd met een uitgebreid programma. Van 23 maart tot 28 juli is de jubileumtentoonstelling Frans Hals: Oog in oog met Rembrandt, Rubens en Titiaan te zien.

De tentoonstelling Frans Hals: Oog in oog met Rembrandt, Rubens en Titiaan toont belangrijke sleutelwerken van Hals te midden van het werk van enkele beroemde collega's als Titiaan, Rembrandt, Van Dyck, Jordaens en Rubens. De tentoonstelling plaatst het werk van de 17e eeuwse kunstenaar in een breder perspectief en werpt licht op de ambieties en positie van Frans Hals in deze Gouden Eeuw. Vooral het ontwikkelen van een eigen stijl en het overtreffen van andere meesters was in deze tijd van groot belang. In de tentoonstelling worden werken getoond, afkomstig uit verschillende grote Europese musea, zoals het Louvre (Parijs), the National Gallery (Londen) en het Prado (Madrid).

In het kader van het jubileumjaar worden er nog veel meer activiteiten georganiseerd. Deze zijn te vinden op de site van het Frans Hals Museum:http://www.franshalsmuseum.nl//tentoonstelling/verwacht/16/frans-hals

Bezoekadres

Frans Hals Museum: Groot Heiligland 62, 2011 ES Haarlem                                                                                          

Openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag 11 – 17 uur
Zon- en feestdagen 12 – 17 uur
Paasmaandag, Pinkstermaandag 12 - 17 uur
Hemelvaartsdag 12 - 17 uur

Datum:
23 maart 2013 / 28 juli 2013
Type activiteit:

Tags

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0