Film Muurreclames Den Haag in oude glorie hersteld

Op diverse plaatsen worden in Den Haag muurreclames weer in hun oude glorie hersteld. De Stichting Haags Industrieel Erfgoed, SHIE, is hier bijzonder actief mee.

Op woensdag 8 oktober 2014 werd in aanwezigheid van wethouder Joris Wijsmuller de gerestaureerde reclamemuur aan de Frederik Hendriklaan 232 opgeleverd. Op de gevel bevinden zich reclames van drie bedrijven. De oudste is van de firma Streef, uitgever van de Woninggids en verhuurder van de muur, de tweede reclame is van pianohandelaar Van Oudheusden en de derde van timmerman-metselaar Van der Hoek.

Tiende restauratie

Ter gelegenheid van de afronding van het project van het project Muurvlakte te Huur zal de derde Muurkrant verschijnen met het verhaal van deze bijzondere muur en het gehele SHIE-project. Na een korte schets van de geschiedenis van de reclames en een toelichting op de restauratie zal het eerste exemplaar van de Muurkrant aan de wethouder worden overhandigd.

Deze restauratie aan de Frederik Hendriklaan, hoek Willem de Zwijgerlaan, is de tiende in het kader van het SHIE-project Muurvlakte te Huur, dat hiermee wordt afgerond. Het project werd mede mogelijk gemaakt door de gemeente Den Haag en Fonds 1818.

Photocredits. Foto stichting SHIE 

Tags

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0