Film Haags Bus Museum 35 jaar

Afgelopen zomer hield het Haags Bus Museum een open dag in haar locatie aan de Binckhorstlaan 215C in Den Haag. Zie hier de film: http://www.haagsedingen.nl/35jaarhbm.htm

De locatie, normaal alleen in gebruik voor het stallen van museumbussen, was deze dag speciaal open om het publiek kennis te laten maken met de rijke busgeschiedenis in de Haagse regio.

Bus uit 1943

In 1979 startte het Haags Bus Museum met het bewaren van haar eerste museumbus, de Kromhout 327. Het bewaren van de 327 was het startsein voor een omvangrijke collectie van twintig bussen, die samen de herinnering aan de Haagse bushistorie levend houden.

Het Haags Bus Museum stelt zich ten doel de historie van het busvervoer in de Haagse regio levend te houden, onder andere door middel van het bewaren en rijdend houden van diverse typen bussen. De oudste bus dateert uit 1943, de jongste uit 2001. De diverse bussen worden onderhouden door enthousiaste vrijwilligers.

Ritten met historische bussen

In 1989 opende het Haags Openbaar Vervoermuseum aan de Parallelweg haar deuren. In Het HOVM is vanwege de beperkte ruimte een wisselend deel van de collectie historische bussen te zien. Daarnaast worden er elke zondag dat het museum geopend is, ritten met historische bussen en trams gereden.

Het Haags Bus Museum wilde dit jubileum niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom werd een Open Dag georganiseerd waarbij ook volop aandacht werd geschonken aan een ander jubileum: 90 jaar busvervoer van de HTM.

Tijdens de Open Dag konden bezoekers de collectie aan bussen bewonderen, meegaan met een van de speciale rondritten, de tentoonstelling over 90 jaar busvervoer van de HTM bekijken, of op de markt allerlei spullen op het gebied van openbaar vervoer een leuke souvenir aanschaffen. Ook andere museumbus clubs uit het land waren te gast.

Points of interest:

Tags

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0