Actie MuseumMaatje biedt vluchtelingen gratis museumbezoek

Samen genieten van mooie voorwerpen, met elkaar praten over overeenkomsten en verschillen in culturen: dat bieden Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde met de nieuwe actie MuseumMaatje.

 Vluchtelingen mogen samen met de vrijwilligers die hen begeleiden gratis een bezoek brengen aan deze drie musea. VluchtelingenWerk Nederland verzorgt de koppeling tussen vluchteling en vrijwilliger binnen een traject van begeleiding of coaching.

Eigen verhaal

Dorine Manson, Vluchtelingenwerk :  “De verhalen die de museumstukken met zich meedragen, vormen voor de vluchtelingen en onze vrijwilligers een mooie aanleiding om ervaringen uit te wisselen en de Nederlandse taal te oefenen.”

Door het aanbieden van een gratis museumbezoek nodigen de drie musea vluchtelingen en de vrijwilligers die hen begeleiden of coachen uit om elkaar hun eigen verhaal te vertellen of simpelweg te genieten van alle prachtige objecten. De drie musea tonen voorwerpen uit de hele wereld die stuk voor stuk een menselijk verhaal vertellen. Verhalen over universele menselijke thema’s zoals rouwen, vieren, versieren, bidden of vechten.

Tot en met december

Vrijwilligers en vluchtelingen kunnen in opvangcentra in de omgeving van de drie musea een speciaal voor deze actie ontwikkelde voucher krijgen om samen dit inspirerende uitje te ervaren. VluchtelingenWerk Nederland coördineert de distributie van de vouchers. De actie MuseumMaatje loopt t/m december 2016.

Mocht u of uw organisatie op eigen initiatief een gezamenlijk museumbezoek voor vrijwilligers en vluchtelingen willen organiseren, dan kunt u contact opnemen met Lisa Kleeven, Coördinator Educatie: lisa.kleeven@wereldculturen.nl.

Datum:
14 april 2016 / 31 december 2016
Type activiteit:

Tags

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0