Hotel Grandcafé Lucullus

Horizontale tabs

Beschrijving

Lucullus was de consul van Rome in het jaar 74 na Christus. Hij werd beroemd door zijn overwinningen op Mithradatus, de koning van Pontus. Lucullus was in die tijd de rijkste man van Rome en stond bekend om zijn weelderig leven. De naam Lucullus wordt ook vermeld als een beroemde Romeinse lekkerbek die in de eerste eeuw voor Christus leefde. Deze man werd zo bekend dat de naam Lucullus als synoniem voor "lekkerbek"? kwam te staan. Vandaar de keuze voor de naam "Lucullus"?.

Het pand waarin Lucullus gevestigd is werd gebouwd in de jaren dertig in de Amsterdamse stijl. Het ontwerp van het gebouw is van de beroemde architect Berlage die in Amsterdam o.a. de Berlagebrug heeft ontworpen. Lucullus vindt u aan de rand (noordzijde) van de oude binnenstad. In het verleden was hier een oude poort waarvan de stadsboeren gebruik maakten om bijvoorbeeld met de hooikar naar en van land te komen dat buiten de stad lag. Het interieur van Lucullus is recent geheel aangepast aan de hedendaagse tijd. Het vormt met het fraaie buitenaanzicht een fantastisch geheel en straalt een zeer aangename sfeer uit.

Tevens zult u zeer tevreden zijn over onze uitstekend geoutilleerde hotelkamers die van alle gemakken zijn voorzien.

Kortom, Hotel Grand Café Lucullus in Leerdam staat garant voor een aangenaam verblijf, dineren in een sfeervolle ambiance en een gezellige bar waar rustige achtergrondmuziek wordt gedraaid en waaraan het "goed" toeven is. Leerdam biedt vele bezienswaardigheden (glas en kunst). Het heeft een rustieke jachthaven aan de Linge, vele agrarische vergezichten en een eeuwenoud polderlandschap met unieke natuurreservaten. Langs de Linge en in de Betuwe kunnen diverse, door de VVV uitgezette, fiets- en wandeltochten worden gemaakt. Deze tochten staan zeer hoog aangeschreven o.a. door de diverse natuurmonumenten die er in zijn opgenomen.

Bezoek

Adres

Vlietskant 46
4141CM
Telefoonnummer:
+31(0)445 612532/614960

Tags

Reageren